Natuurgeneeskundig consulten

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes . De 5 principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

Als onderdeel van het consult kijk ik naar de stagnaties in de energie. Ik stem me af op het aura of lichaam en afhankelijk van de persoon plaats ik dit in het kader van de Chinese orgaankennis, de chakra’s of emotionele patronen. Hierbij kunnen soms familielijnen aan bod komen, met blokkades in de energie die al generaties terug ontstaan zijn.

Door het praten over de blokkades en de oorzaken gaat de energie steeds meer stromen en worden de blokkades afgebroken. Soms kan ik dan de stagnerende energie uit het aura halen, zodat er ruimte ontstaat en ontspanning.

Daarnaast zet ik regelmatig edelstenen, Lichtwesen en Aurasoma in om het lichaam met een andere energie te laten resoneren.

Prikkeloverdracht

Met massagetechnieken, zoals holistic pulsing, chakramassage, meridiaan-massage en voetreflexologie werk ik direct op bepaalde zones in het lichaam die corresponderen met bijvoorbeeld organen of chakra’s.

Maar ook alle andere massage technieken zorgen voor een prikkeloverdracht om het lichaam te ondersteunen zichzelf te genezen. De keuze van techniek stem ik af op de energie van het lichaam.

Drainage

Als ik voel dat losgemaakte energie niet goed afgevoerd kan worden, gebruik ik bv drukpunten op de benen of armen om de energie door te laten stromen. Dit combineer ik veelal met het verwijderen van de stagnerende energie uit het aura.

Voor het fysieke ontgiften kan ik adviseren over specifieke voeding of eventueel aanvullend voedingssupplementen.

Voeding

De voeding benader ik vanuit de Chinese en orthomoleculaire voedingsleer. De orthomoleculaire inzichten gaan bijvoorbeeld over de werking van koolhydraten en vetzuren en vitamines. De Chinese voedingsleer geeft inzicht in voedingsmiddelen als totaal, is dit bijvoorbeeld verwarmend, verkoelend of stagnerend. De Chinese geneeskunde geeft ook een directe relatie met de emoties en fysieke klachten als vermoeidheid.

Psyche

In alle consulten zit altijd meer of minder de psyche. Aan de hand van wat ik voel of wat de cliënt aangeeft bespreken we bv. hoe bepaalde normen stagnerend werken, die het nut is van “slechte” emoties en wat verplichtingen doen met gedachtepatronen.

Indien nodig geef ik aanvullende oefeningen mee, visualisaties, oefeningen ivm irrationele gedachten of mindfulness oefeningen.

Algemeen

Vul voor een eerste consult het eerste deel van het intakeformulier in en neem dit mee. Zo kan de intake sneller verlopen.

Komen er nog vragen op na afloop van het consult bel of mail dan gerust. Ik neem zo snel mogelijk contact op.


Top